תרופת פרדניזון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תרופת פרדניזון

תרופת פרדניזוןתכשיר סינטטי של סטרואידים הנמצא בשימוש בעולם הרפואה למעלה מחמישים שנה. בארה"ב מטפולים בתרופה למעלה ממיליון איש לטיפול במגוון מחלות בהן מחלות מעיים דלקתיות הכוללות מחלת קרוהן וקוליטיס.

פרדניזון פועל על המערכת החיסונית ונחשב ליעיל בטיפול במחלות מעי וכבד כאשר כ-80%-90% מהמטופלים יגיבו היטב ובמהירות לטיפול.

טיפול סטרואידי בדלקות

סטרואידים מיוצרים באופן טבעי בגוף האדם בבלוטת יותרת הכליה והם בעלי חשיבות לתפקוד המערכות כאשר לא ניתן לחיות ללא נוכחותם, חיוניותם של הסטרואידים מתבטאת בהתמודדות הגוף עם מצבי דחק בזמן מחלה או לאחר טראומה, הם בעלי השפעה אנטי דלקתית ומכאן יעילותם בטיפול במחלות מעיים דלקתיות.

התרופה יעילה אולם לא ניתן לעשות בה שימוש לאורך זמן עקב תופעות הלוואי המונעות זאת ובשל כך לאחר טיפול של שבועיים עד ארבעה שבועות המלצת הרופא המטפל תהיה להפחית בהדרגה את מינון התרופה עד להפסקה מלאה בתוך חודשיים עד שלושה כאשר יישקל מתן תרופה אחרת לצורך שמירת הדלקת תחת שליטה וזאת במקום הפרדניזון.

לאורך הטיפול בתרופה הגוף מפסיק את ייצור הסטרואידים באופן טבעי בבלוטת יותרת הכליה ולכן חשוב להפסיק את מתן התרופה באופן הדרגתי ומבוקר ולא בהפסקה פתאומית העלולה להביא למחסור בסטרואידים ולסכנת חיים.

תופעות לוואי

התרופה ניתנת לזמן קצוב ובמינון מבוקר כאשר תופעות הלוואי אינן משמעותיות לרוב, במינון גבוה ובטיפול ממושך הנמשך למעלה משלושה חודשים יבואו לידי ביטוי תופעות לוואי הנחלקות לקצרות טווח ולארוכות טווח. התופעות לטווח קצר כוללות אגירת נוזלים העלולה להביא לנפיחות בפנים, צמיחת שיער, הופעה או החמרה של פצעי בגרות, עלייה ברמת הסוכר בדם ובלחץ הדם, שינויים התנהגותיים ושינויים במצבי הרוח, חשיפה לזיהומים, עלייה בתאבון וכאבי בטן, התופעות נעלמות עם הפסקת הטיפול.

במידה והטיפול ניתן לאורך זמן ובמינון גבוה ניתן להבחין בהאטה בצמיחה בקרב ילדים, קטרקט בעיניים, היחלשות העצם- אוסטאופורוזיס רמת סוכר גבוהה בדם, לחץ דם גבוה ובעיות במפרק הירך.

תופעות אלה מחייבות מעקב בידי רופא ואת התרופה אין לקחת במצבים של רגישות יתר או במקרה של נוכחות זיהום פטרייתי מפושט. צריכת פרדניזון עשויה להשפיע על תגובת הגוף לחיסונים ובמקרים אלה אין לחסן ילד בחיסון חי מוחלש כאשר הוא המטופל במינון גבוה של סטרואידים, במידה ויש צורך להתחסן בחיסון חי מוחלש, יש לדווח לרופא בדבר נטילת התרופה.

סיבוכים אפשריים

ישנם שני סיבוכים הנובעים מטיפול בסטרואידים ובמיוחד כאשר הטיפול הינו לטווח זמן ארוך. הראשון הוא פגיעה בתפקוד המערכת החיסונית והשני אי ספיקת בלוטת יותרת הכליה. במידה וישנה חשיפה לזיהומים, ילדים הנוטלים סטרואידים בכמויות גדולות נמצאים בסיכון גבוה יותר להתפתחות והחמרה של הזיהומים ולהופעתם בצורה קשה, אולם ברוב המקרים אין בעיה להתמודד עם זיהומים.

תת פעילות של בלוטת יותרת הכליה כולל הפסקה בייצור הסטרואידים בגוף באופן עצמי כתוצאה נטילת התרופה, הבעיה מלווה בסימנים הכוללים, עייפות, חום, בחילה, שינויים בעור, לחץ דם נמוך, התעלפויות וכאבי שרירים ופרקים. מצב זה עלול להיות מושפע ממחלה, טראומה או לחץ וכן לאחר הפסקה פתאומית של נטילת התרופה.

אופן נטילת התרופה

את התרופה יש לקחת לאחר הארוחה על מנת להקטין את השפעתה השלילית על רירית הקיבה. התרופה ניתנת בטבליות או סירופ ויש ליטול אותה פעם אחת בבוקר כמובן בהתאם להמלצות הרופא.

יעילות התרופה לטיפול במחלות מעיים דלקתיות ובמיוחד במחלת קרוהן וקוליטיס כיבית הינה גבוהה והתועלת בנטילת הפרדניזון עולה על החסרונות והסיכון הכרוכים בשימוש בה כאשר תופעות הלוואי הקשות הינן נדירות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו