פנקוליטיס והשפעתה על חולים במחלות מעי דלקתיות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פנקוליטיס והשפעתה על חולים במחלות מעי דלקתיותפנקוליטיס (Pancolitis) הינו מצב אשר משפיע על כ -20% עד 40% מכלל אוכלוסיית חולי הקוליטיס הכיבית, אולם הוא מהווה אתגר טיפולי לרופאים. פנקוליטיס שכיחה בעיקר בגילאי 15-25, בעיקר בחולי קוליטיס אולם היא עלולה להופיע בכל גיל.

פנקוליטיס קשורה עם מחלה חמורה יותר ושיעור גבוה יותר של סרטן מעי גס עד כדי צורך בכריתת המעי. בקוליטיס כיבית, הדלקת עשויה להימשך בדרגות שונות עד לחלקים העליונים של המעי הגס, כך שפנקוליטיס מתרחשת כאשר המעי הגס כולו מעורב.

למעשה, הפרעה זו אחראית להשפעה על הציפוי הפנימי של פי הטבעת אשר בעצמה משפיעה גם על החלקים התחתונים של המעי הגס. גירוי מתמשך לאורכו של המעי הגס מתבטא בעצם בתסמינים ובתוצאות ההפרעה.

ברוב המקרים תופעות הפנקוליטיס יישלטו באמצעות הטיפולים הרפואיים, למרות שיכול להיות שהמטופל יחווה התקפים והפוגות לכל אורך חייו. מעבר לטיפול הקונבנציונלי והשמרני אותו מקבל המטופל, יש לדאוג גם לתמיכה פסיכולוגית אשר צריכה לתמוך ולטפל בהתמודדות עם ההפרעה הכרונית אשר עלולה להיות מתישה פיזית ונפשית. לכן, בדרך כלל חולים אלה יהיו במעקב ותחת השגחתם של מספר בעלי מקצוע אשר יוכלו לתת להם את הטיפול השלם והכוללני במצבם.

מהם הגורמים לפנקוליטיס?

למרות כל המחקרים השונים שנעשו בתחום זה, הגורם המדויק להפרעה זו עדיין לא ידוע. אבל בכל זאת ישנם מספר גורמים ידועים שאחראים להפרעה מסוג זה, כמו תגובה אימונית מסוימת הנגרמת כתוצאה מוירוס או חיידק. גורמים אחרים אשר סביר להניח אחראים על פנקוליטיס יכולים לכלול רגישות גנטית כלשהי, עישון, גורמים סביבתיים אחרים ותופעות של מערכת החיסון.

מהם התסמינים לפנקוליטיס?

הסימפטומים של פנקוליטיס כוללים שלשול דמי, כאבי בטן והתכווצויות, ירידה במשקל, עייפות, חום, והזעות לילה. חלק מהחולים עם פנקוליטיס יאופיינו בדרגת חומרה נמוכה וסימפטומים קלים שמגיבים בקלות לתרופות, וחלק מהחולים יסבלו ממחלה קשה יותר אשר תהיה קשה יותר לטיפול.

מחלה קשה (קוליטיס מלא) הינה צורה נדירה אך חמורה של פנקוליטיס, וחולים אלה יסבלו מהתייבשות, כאבי בטן קשים, שלשולים ממושכים עם דימום,עד כדי כניסה למצב של שוק. חולים אלה נמצאים בסיכון לפתח הרעלה (בעקבות התרחבות המעי הגס עקב דלקת חמורה) וקרע במעי הגס.

דרכים לאבחון של פנקוליטיס

האבחון של המחלה נעשה על סמך התסמינים הקליניים ובדיקות קולונוסקופיה פולשניות אשר יכולות לאבחן את הבעיה באופן מדויק.

כיצד מטפלים במחלת פנקוליטיס?

חלק מהחולים בעצם סובלים מגילויים מתונים מאוד ויכולים בקלות לשלוט במחלה זו, פשוט על ידי טיפול בהרגלי האכילה ותזונה נאותה באמצעות אכילת האוכל הנכון שאינו מחמיר את מצבו של החולה.

חלק מסוגי המזון שיש להימנע מהם במהלך הפרעה זו כוללים משקאות המכילים קפאין, מוצרי חלב המכילים לקטוז, מזון חריף, מזון מוגז. גם לקיחה של תוספי סיבים נדרשים על מנת לשלוט בהפרעה זו, לסייע ולהקטין שלשולים וסימפטומים אחרים של פי הטבעת.

לא כל מקרי הפנקוליטיס הינם קטלניים, אולם עדיין אין לזלזל במחלה זו. יש לנקוט ולהשתמש בכל האמצעים האפשריים בכדי לרפא את המחלה על ידי מתן הטיפול הנכון בזמן נכון. לפעמים מחלה זו יכולה להחמיר באופן פתאומי ואף לגרום למותו של האדם.

הטיפולים בפנקוליטיס, הלכה למעשה, יהיו מורכבים וינוהלו על סמך סוג הבעיה, משך וחומרת הסימפטומים, והאזור המעורב. הטיפולים יכללו: דרישה להפסקת העישון, טיפול סימפטומטי הכולל אמינוסאליצאטים (5-Sulfasalazine, mesalazine, olsalazine, balsalazide), סטרואידים (המשמשים לשליטה בדלקת פעילה, ושומרים לאחר מכן על רמיסיה).

כמו כן, יוכלו להינתן תרופות כמו אימורן, Mercaptopurine, ציקלוספורין,Infliximab ואנטיביוטיקה (בעלת תפקיד מוגבל בקוליטיס, אך עשויה למנוע אלח דם מסכן חיים).

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו