ביצי תולעים לטיפול בקרוהן

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תולעים לטיפול בחולי קרוהןרוב חולי הקרוהן מכירים מקרוב את מגוון הטיפולים הקלאסיים לקרוהן שכוללים בין היתר שימוש בתרופות כמו סלזופירין, סטרואידים, אימורן, מטטרוקסט, טיפולים ביולוגיים כמו למשל הומירה או רמיקייד ועוד.

לפי ממצאים שעולים ממחקרים עדכניים ביותר נראה כי בקרוב ייכנס לשימוש טיפול חדש במחלה שכולל שימוש בביצי תולעים.

ביצי תולעת השוט

הטיפול המיוחד מתבסס על שימוש בביצים של תולעים מסוג טריכוריס או תולעת השוט בעברית. נראה כי ניתן לשנות את המהלך של התגובה החיסונית בקרב חולי קרוהן על ידי שימוש בביצים המיוחדות האלו כמעין פיתיון עבור תאי מערכת החיסון. נכון להיום רוב התרופות מיועדות לחבל בתגובה החיסונית או להחליש את מערכת החיסון ולפיכך השימוש בהן מוביל ללא מעט תופעות לוואי שכוללות הגדלת הסיכון לזיהומים.

עם זאת, השימוש בביצי התולעים לא גורם לתופעות לוואי כיוון שהוא לא מוביל לפגיעה במערכת החיסון וכן כיוון שהביצים לא גורמות לתחלואה בבני אדם אלא רק בחזירים. התולעים מופקות מצואת חזירים ולאחר תהליך של סינון וניקוי הן ניתנות לחולים דרך הפה. הביצים נמצאות במחקר אינטנסיבי ביותר ולפי הממצאים המעודדים נראה כי כבר לקראת שנת 2016 ניתן יהיה למצוא אותן בשוק התרופות.

תיאוריית ההיגיינה

הרעיון שעומד מאחורי השימוש בתולעים לטיפול בקרוהן הוא הרעיון שעומד בבסיסה של תיאוריית ההיגיינה. תיאוריה זו התפתחה על רקע ממצאים שעלו ממחקרים אפידמיולוגיים רבים לפיהם נראה כי במדינות שבהן רמת ההיגיינה גבוהה במיוחד ניתן למצוא שכיחות גבוהה של מחלות אוטואימוניות כמו למשלן קרוהן.

לפי התיאוריה הימנעות מחשיפה לטפילים שונים גורמת להגדלת הסיכון לחלות במחלות אוטואימוניות ולהפך. כך למשל נראה כי במדינות שבהן קיימת שכיחות גבוהה יחסית של מחלת המלריה, קיימת שכיחות נמוכה ביותר של מחלת זאבת אדמנתית מערכתית. באופן כללי לפי מחקרים רבים שבוצעו בתחום ניתן לראות יחס הפוך בין שכיחות הזיהומים הטפיליים בדגש על זיהומים שנגרמים על ידי תולעים לבין שכיחות המחלות האוטואימוניות.

ההשלכות של המחקר בתחום

למרות שכיום המחקר מתמקד בשימוש בביצי התולעים בעיקר בקרב חולי קרוהן, הרי שכפי הנראה ייתכן שהטיפול יתאים גם עבור חולים שסובלים ממגוון רחב של מחלות אוטואימוניות אחרות לרבות חולים בטרשת נפוצה, זאבת, קוליטיס כיבית ועוד. הביצים לא בוקעות בגוף האדם משום שהוא לא המאחסן הטבעי שלהן אך בכל זאת מסיטות את תגובת מערכת החיסון ומונעות מהתאים הלבנים לתקוף את התאים שמרכיבים את מערכת העיכול.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו