רשלנות רפואית בקרוהן ובקוליטיס

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

רשלנות רפואית בקרוהן ובקוליטיסקרוהן וקוליטיס הן מחלות אוטואימוניות הפוגעות בתפקודה של מערכת העיכול וגורמות לתופעות כמו שלשולים ועצירות. מטבע הדברים, המחלות הללו פוגעות ביכולת התפקוד ואיכות חייהם של החולים, אולם, גילוי מוקדם של המחלות וטיפול רפואי מתאים, יכולים להביא להפוגה במחלה ולהפחתה ניכרת ואף להיעלמות של התסמינים.

ישנם לא מעט מקרים של רשלנות רפואית באבחון ובטיפול במחלות קרוהן וקוליטיס, הבאים לידי ביטוי בין היתר, באבחון מאוחר בשל התעלמות מתלונות המטופל, באבחון שגוי הנובע למשל, בשל פענוח לא נכון של בדיקה רפואית ובמתן טיפול לא נכון, תרופתי או אחר. כל אלו, עלולים לגרום להחמרה במצבו של המטופל ולגרום לו לנזק שלא היה מתרחש, לולא רשלנות המטפל.

רשלנות באבחון

אבחון מחלת הקרוהן ומחלת הקוליטיס, איננו פשוט, בעיקר בשל הדמיון בסימפטומים של המחלות, הדומים גם לתסמינים המאפיינים את מחלת הצליאק ותסמונת המעי הרגיז.

על כן, לשם אבחון המחלה, חייב הרופא להיות קשוב לאופיין של תלונות המטופל ולהפנותו לבדיקות הדרושות: ראשית, בדיקת דם למדדי דלקת ולאחר מכן, אם תוצאות הבדיקה מעלות חשד לאחת מן המחלות, לבצע בדיקת קולונוסקופיה.

רשלנות באבחון יכולה לנבוע ממחדלו של הרופא להפנות את המטופל לבדיקות הדרושות, דבר הגורם להעדר אבחון או אבחון מאוחר של המחלה. במצב זה, המחלה איננה מטופלת והתסמינים של המטופל מחריפים. יתרה מזאת, בהעדר טיפול, יכולה המחלה לפגוע גם במערכות אחרות בגופו של המטופל.

לעיתים, מופנה המטופל לביצוע הבדיקות, אך אלו נעשות בחוסר מיומנות ומשפיעות על תוצאות הבדיקה. ישנם גם מקרים של אבחון שגוי, כאשר לא אובחנה כל מחלה או אובחנה מחלה לא נכונה. במצב זה, המטופל אינו זוכה כלל לטיפול רפואי או מקבל טיפול לא מתאים. התוצאה יכולה להיות מרחיקת לכת עבור המטופל.

רשלנות בטיפול

ישנם מקרים בהם רשלנות הרופא אינה מתרחשת בשלב האבחון, אם כי בשלב הטיפול, אשר אופיו משתנה בין מטופל למטופל ומותאם לו באופן אישי, על פי גילו, מצבו הבריאותי הכללי וכמובן על פי חומרת המחלה. הטיפול הוא בעיקר תרופתי, כאשר מומלץ למטופל, לעיתים לאמץ שינויים בתזונה, בהתאם לרגישויות השונות שלו.

מגוון התרופות לטיפול במחלת הקרוהן והקוליטיס, מאפשר לרופא להתאים למטופל את התרופה הטובה ביותר עבורו, אולם בשל השוני בין התרופות, חייב הרופא להפעיל שיקול דעת מקצועי וזהיר, טרם יחליט על מתן התרופה היות שמתן תרופה לא נכונה, עלול לגרום למטופל לנזקים פיזיים חמורים ביותר: החמרה בתסמינים של המחלה ופגיעה במערכות אחרות בגוף.

כמו כן, לעיתים חולים במחלות מעי דלקתיות נדרשים לעבור ניתוחים, אשר במהלך האבחון, ביצוע הניתוח והמעקב לאחר הניתוח עלולים להיווצר סיבוכים ונזקים למטופל בשל רשלנות רפואית של הצוות המטפל.

הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית

רשלנות רפואית באבחון ו/או בטיפול במחלות הקרוהן והקוליטיס, גורמת לעיתים קרובות, למטופל לנזק פיזי חמור, המלווה לא פעם גם בנזק נפשי, בשל הפגיעה באיכות החיים. במצב זה, רשאי המטופל, להגיש תביעה כספית לבית המשפט, בכדי לקבל פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו, בשל רשלנות הרופא המטפל.

תביעת רשלנות רפואית תתקבל, אם ניתן להוכיח כי הרופא פעל שלא בהתאם לסטנדרט הטיפול הסביר וכי התנהגותו, גרמה לנזקים מהם סובל המטופל, קרי, הוכחת הקשר הסיבתי שבין הטיפול לנזק. לשם הגשת תביעה, יש לפנות למשרדי עורכי דין, המתמחה ברשלנות רפואית.

רשלנות במעקב הרפואי

קיימת חשיבות רבה למעקב הרפואי בחולים במחלות מעי דלקתיות, בכדי לשמור על רגרסיה של המחלה. המעקב הרפואי המסודר, מאפשר לרופא לבחון את המצב בכל עת ולשנות בהתאם לכך את הטיפול שניתן לחולה.

יתרה מכך, המעקב מיועד גם על מנת לוודא שהמחלה איננה יוצאת מגבולות המעי ופוגעת באיברים אחרים. אי ביצוע מעקב רפואי כמקובל לפי נהלי העבודה, שגרם למטופל נזק שניתן היה למנוע אותו אם המעקב היה מסודר, הוא בגדר רשלנות רפואית.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו